Ακτές Ολύμπου

Ακτές Ολύμπου

Η Πιερία είναι η ελληνική Riviera. Απλώνεται ήρεμη κάτω από τον επιβλητικό Ολυμπο και τα καταπράσινα Πιερία, ως τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Είναι η γη των μύθων, των θεών και των Μουσών. Κιβωτός του πνεύματος με πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν. Είναι γη αφθονίας, ένας ευλογημένος τόπος. Με περίσσια γοητεία και χάρη. Με μαγευτική φύση και ιστορική κληρονομιά.

Η ιστορία του Ελληνισμού ανακαλύπτεται σε ευρήματα αρχαίων πόλεων (Δίον, Λείβηθρα, Πίμπλεια, Πύδνα, Μεθώνη, Μακρύγιαλος) και σε άλλα μνημεία.


Στην Πιερία ζωντανεύουν οι αισθήσεις από τη μαγεία του τοπίου και την ακεραιότητα της φύσης. Βουνό και θάλασσα, πράσινο και γαλάζιο, μύθος και λόγος βρίσκονται σε θαυμαστή αρμονία.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Πιερία και τον Ολυμπο από την ελληνική μυθολογία. Άλλοι έχουν ακούσει γι' αυτήν από τις αφηγήσεις των επισκεπτών της. Αλλά όσο σαγηνευτικός κι αν είναι ο μύθος, όσο κολακευτικές κι αν είναι οι πληροφορίες, η αληθινή Πιερία που θα συναντήσει ο επισκέπτης είναι ομορφότερη.
Ελάχιστοι τόποι συνδυάζουν απέραντες ακτές με χρυσή άμμο και καθαρή θάλασσα, βουνά με ιστορία και φυσικές καλλονές, άριστη τουριστική οργάνωση, οικονομικές τιμές κι όλα αυτά πάνω σε άριστες συγκοινωνιακές υποδομές, που καθιστούν τις μετακινήσεις υπόθεση λεπτών.

Ελάχιστοι τόποι συνδυάζουν μέσα σε 70 χιλιόμετρα ακτής τόσο διαφορετικούς τύπους διακοπών, από τον ήρεμο οικογενειακό παραθερισμό μέχρι σαββατοκύριακα για ανήσυχους χαρακτήρες.
Ελάχιστοι τόποι μπορούν να συνδυάσουν τις πιο διαφορετικές μορφές διασκέδασης. ψυχαγωγίας και πολιτιστικής ζωής, όπως ή Πιερία, χάρη ακριβώς στη γεωγραφική ποικιλία, το ιστορικό της βάθος και κυρίως τη φιλικότητα. την εργατικότητα και τη συνέπεια των ανθρώπων της.

Λίγες περιοχές προσφέρουν τόσο μεγάλη ποικιλία ευκαιριών για διασκέδαση, όσο η Πιερία. Φαγητό με μουσική, ανασυγκρότηση των δυνάμεων σε ήσυχα καφέ, έντονες βραδιές, θεατρικές και
κινηματογραφικές παραστάσεις, θαλάσσιες περιηγήσεις, κρουαζιέρες και ένας μεγάλος συνδυασμός εκδρομών απορροφούν τον ελεύθερο χρόνο, μαζί με τις επισκέψεις στους ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που καθιστούν τις ακτές της Πιερίας, τις Ακτές του Ολύμπου ασυναγώνιστες. Το μήκος του θαλασσινού μετώπου, η πλούσια και χρυσή αμμουδιά, η ποιότητα της θάλασσας, ο ανεπανάληπτος συνδυασμός της ακτής και των ορεινών όγκων, η εναλλαγή του τοπίου, η εύκολη οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση, οι διευκολύνσεις για τα μικρά σκάφη, η εναλλαγή ηρεμίας και κοσμικής ζωής, η ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, η ξενοδοχειακή υποδομή, η ποικιλία στην κουζίνα και τη διασκέδαση, το εύρος των αθλητικών δραστηριοτήτων, τα πλούσια πολιτιστικά και οικολογικά ενδιαφέροντα, η λειτουργία οργανωμένης αγοράς και η ποικιλία των οικισμών που περιβάλλουν τις ακτές. Εξωτικές παραλίες με χρυσίζουσα άμμο, ερημικές με μικρούς κολπίσκους, κοσμικές για ένταση και ψυχαγωγία. Ο μυθικός Ολυμπος, τα Πιερία των εννέα Μουσών, το Δίον, η Πύδνα, το Κάστρο του Πλαταμώνα. Ο Παλιός Παντελεήμονας αλλά και το χιονοδρομικό στο Ελατοχώρι. Διακοπές όλες τις εποχές. Η Πιερία είναι προορισμός για κάθε επιθυμία.

Στις Ακτές Ολύμπου, η χρυσαφένια και απλόχωρη αμμουδιά ασκέ» μια ακατανίκητη έλξη. Με άνετη και ασφαλή προσπέλαση διασχίζεις μια επιμήκη ακτογραμμή, πάνω από 70 χιλιόμετρα, που περιβάλλεται από άλση και πευκώνες.
Κατά μήκος της συναντά κανείς άρτιες τουριστικές επιχειρήσεις. ξενοδοχεία, μπαγκαλόους, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα με ανέσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Η μαγεία της καθαρής θάλασσας, με σήμα τις γαλάζιες σημαίες, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να χαρεί την ένταση των θαλάσσιων αθλημάτων και παιχνιδιών (κολύμβηση, αλεξίπτωτο θαλάσσης, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι. τζετ σκι. θαλάσσιο ποδήλατο. κανό, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις με τη βοήθεια εμπείρων δυτών. αλεξίπτωτο πλαγιάς) αλλά και τη χαλάρωση μ' ένα παγωμένο ποτό στη σκιά μιας ψάθινης ομπρέλας. Οι θαλάσσιες περιηγήσεις προσελκύουν τους επισκέπτες που αναζητούν κάτι περισσότερο. Έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε κρουαζιέρες με καΐκια και σκάφη και καθημερινές εκδρομές από τα λιμάνια της Παραλίας και του Πλαταμώνα, κατά μήκος των ακτών.