Άρθρο του Βρετανικού περιοδικού φυσικοπαθητικής ιατρικής

Άρθρο του Βρετανικού περιοδικού φυσικοπαθητικής ιατρικής

Στο τεύχος 18 του Βρετανικού περιοδικού φυσικοπαθητικής ιατρικής περιλαμβάνεται ένα άρθρο με τίτλο «εξουδετέρωση και θεραπεία : Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου της άγριας ρίγανης». Στο άρθρο αυτό ο David Potterton (ND MRN MNIMH) συνοψίζει τα συμπεράσματα του πλέον ειδικού στον κόσμο του Dr. Cass Ingram (Doctor of Osteopathy degree from the University of Osteopathic Medicine and Health Sciences).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Dr. Cass Ingram η άγρια ρίγανη είναι η Rolls Royce των φυσικών αντισηπτικών. Είναι για παράδειγμα απείρως δραστικότερη κατά των επιβλαβών παθογενειών του ουρικού συστήματος από οποιοδήποτε φυσικά σκευάσματα που στηρίζονται σε ανάμιξη σκόρδου, εχινάκεας, υδραστίδας κ.α.

Το δραστικό συστατικό της ρίγανης που είναι η καρβακρόλη δρα άμεσα επί των βλεννογόνων μεμβρανών του ουροποιητικού συστήματος και της ουροδόχου κύστης. έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να καταστρέφει κα τα δύο βακτήρια του ουροποιητικού το ίδιο καλά με τις ζύμες κάτι που αδυνατούν να πετύχουν συμβατικά αντιβιοτικά.